dinsdag 21 december 2010

'Laat bijstandstrekkers sneeuwruimen'

De Amsterdamse afdeling van de VVD wil bijstandsgerechtigden inzetten om sneeuw te ruimen en te strooien. De partij vindt het onacceptabel dat op veel plekken in de stad nog altijd veel sneeuw ligt, liet ze dinsdag weten.

Doordat de sneeuw zich op fietspaden ophoopt en fietsers daardoor tussen de auto's gaan fietsen of op de rijbaan ten val komen, ontstaan gevaarlijke situaties. "Bij deze extreme weersomstandigheden zou dag en nacht gestrooid en geruimd moeten worden. Als de mankracht daarvoor niet beschikbaar is, moet naar alternatieven gezocht worden", aldus VVD-duoraadslid Maurice Piek.

De liberalen willen het verder verplicht maken om de eigen stoep sneeuwvrij te maken. Enkele jaren geleden stond dat nog vermeld in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). "De eigen stoep sneeuwvrij maken, is iets dat iedereen eigenlijk uit zichzelf zou moeten doen. Helaas gebeurt dat niet, dus pleiten wij ervoor deze verplichting weer in te voeren", stelt Piek.

Wij van Geen Stijl Blog vinden dit een prima voorstel van de VVD. Er zitten nu al genoeg uitkeringstrekkers in de bijstand die te beroerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken. De gewone arbeider moet namelijk ook hard werken voor zijn geld. Dus waarom die bijstandstrekkers niet??
Zolang men daartoe lichamelijk in staat is dan moeten ze dat gewoon doen. Desnoods verplicht stellen. Anders gewoon korten op hun uitkering.
Prima plan van de VVD. Zouden ze niet alleen in Amsterdam moeten invoeren maar in elke plaats. En niet alleen voor het sneeuwruimen. Ook kunnen ze wat ons betreft best ingezet worden voor andere klusjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten