woensdag 19 oktober 2011

En weer gaat er een zakkenroller vrijuit


Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft besloten om de duizendste zakkenroller van dit jaar (ja u leest het goed: 1000ste...) niet te vervolgen.
Agenten plakten zondag een briefje met het cijfer 1000 op de rug van de op heterdaad gesnapte zakkenroller. Omdat dit breeduit in de media kwam, vond het OM dat zij hiermee blijkbaar al genoeg was gestraft. Wat een argument om zo'n zakkenrolster te laten lopen. Het OM maakt zich weer eens belachelijk.
 
"De actie werd breed uitgemeten in de media". Nou, wij weten anders niets van mevrouw: Geen naam, we hebben alleen een plaatje van een rug met daarop een A4'tje met het getal duizend en daarmee is ze genoeg gestraft? We verwachten nu toch op z'n minst een foto van mevrouw haar gezicht met daarbij de volledige naam. En daarbovenop mag alsnog die boete en/of gevangenisstraf komen. Wat een zwakkelingen hebben we hier in Nederland aan het roer staan zeg.
 
Ze heeft verdorie toch een strafbaar feit gepleegd welke keihard moet worden afgestraft. In wat voor land leven we tegenwoordig. Op deze manier wordt het Nederlandse rechtssysteem echt ongeloofwaardig en dat kan betekenen dat de mensen het recht in eigen hand gaan nemen. En terecht natuurlijk, want Justitie doet toch niets met dit softe beleid hier in Nederland.
 
Is er eindelijk eens een politieteam die succes heeft, worden ze weer teruggefloten. Wij zouden zeggen gefeliciteerd met de 1000ste en gecondoleerd met de treurige dienst die Justitie heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten