dinsdag 6 december 2011

PVV: Sluit Haagse moskee als 'pedofiel-imam' toch komt

De PVV sluit zich aan bij de oproep van de PvdA om de Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui een visum te weigeren. De imam moedigde een huwelijk met meisjes van negen jaar aan en is uitgenodigd voor een conferentie in de Haagse As Soennahmoskee.
 
Als Al-Maghraoui toch toespraken houdt in de moskee, moet het gebedshuis direct worden gesloten, twittert PVV-leider Geert Wilders.

Conferentie
De imam heeft in 2008 een fatwa uitgevaardigd waarin een huwelijk met een negenjarig meisje wordt goedgekeurd. Hij staat op het programma van de vijfdaagse conferentie die begint op vrijdag 23 december.

PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Kadija Arib hebben het kabinet opgeroepen Al-Maghraoui het benodigde visum te weigeren. De PVV is het daarmee eens.

Vrijheid van meningsuiting
GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi neemt het op voor de vrijheid van meningsuiting van de imam. Volgens Dibi kan en mag het 'wekken van weerzin en walging' geen reden vormen om iemand geen visum te geven.

Het is niet de eerste keer dat GroenLinks het recht op een afwijkende mening verdedigt. In september liet de partij weten de door de VVD gesloten 'vrijdenkersruimte' te willen overnemen.
 
Bron: Elsevier d.d. 06-12-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten