vrijdag 27 juli 2012

Hulde aan de man die dief (16) bewusteloos schopt

Een 38-jarige man uit Drachten heeft een vermeende dief (16) bewusteloos geschopt, nadat die een bidon uit een fietstas had gepakt. De boze fietseigenaar is na het incident in zijn woonplaats opgepakt op verdenking van mishandeling.
 
Het incident vond woensdagavond plaats. Een aantal jongens van 16, 16 en 18 jaar en een nog onbekende verdachte liepen door de buurt de Wiken en schopten spiegels van auto’s. Bij een woning stond bovendien een fiets met fietstassen. Een van het groepje pakte daar een bidon uit. De 38-jarige eigenaar ging daarop achter het vernielzuchtige kwartet aan en schopte een van de verdachten tegen het hoofd. De neergeslagen jongen (16) is hierop naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gisteren nog lag.

De vechtpartij gebeurde toen de politie de vandalen wilde inrekenen. "Dit ging veel te ver. Je mag iemand best vasthouden om te voorkomen dat hij wegloopt, maar een schop tegen het hoofd is nu eenmaal gevaarlijk. Je mag geen eigen rechter spelen", zegt een woordvoerder.

Noot van de redactie: Eindelijk worden deze verrekte snotapen eens goed aangepakt. Je moet met je poten van andermans spullen afblijven. Eerst al diverse spiegels van auto's aftrappen en dan ook nog stelen. Ze zijn verdomme nog maar 16 jaar. Dat tuig hoort allang thuis te zijn 's avonds. Jammer dat hij ze niet allemaal bewusteloos heeft geslagen.
De politie en rechterlijke macht doen toch niets. Hoop dat ze hier iets van geleerd hebben. De daders moeten keihard gepakt worden en vastgezet worden en de totale schade aan alle auto's vergoeden. De 38-jarige man dient direct vrijgelaten te worden. Dit is toch verdomme de wereld op z'n kop?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten