woensdag 11 juli 2012

Zuidhorn jaagt ondernemers en winkelend publiek weg

Het is blijkbaar nog steeds niet tot die stomme ambtenaren van de Gemeente Zuidhorn doorgedrongen dat ze met onmiddellijke ingang moeten stoppen met die idiote werkzaamheden aan de Overtuinen in Zuidhorn.

Vroeger was het zo mooi. Best veel parkeergelegenheid waar je als winkelend publiek graag kwam. Maar tegenwoordig kun je verdomme nergens meer je auto kwijt. Ik zet hem niet meer in de parkeergarage. Bij mooi weer schijnt de zon fel in je gezicht, raak je totaal verblind en knal je op die verdomde middengeleiders die die idiote bouwvakkers daar neergelegd hebben bij het uitrijden. Een zeer gevaarlijke inrit en uitrit daar bij die parkeergarage. En ook nog veel te stijl. Ook na 22.00 uur kun je daar niet terecht en ook niet op zondag! WAARDELOOS dus!!

En men begrijpt toch wel dat men zo dicht mogelijk bij de winkels wil parkeren? Maar nee, het moest zogenaamd een "autovrije zone" worden en een "voetgangersgebied". Dat wil die verrekte Bert Swart, die zich burgemeester noemt, zo graag. Deze kloothommel wordt toch door zijn chauffeur gebracht en heeft dus toch nooit geen last van parkeerproblemen. Laat me toch niet lachen! Vroeger toen je er nog fatsoenlijk je auto kon parkeren, zag je er ook veel voetgangers lopen. Was het ook een voetgangersgebied. Dit zijn allemaal kosten voor een totaal onnuttig stuk ruimte die straks helemaal leeg is. En wij, de burgers van de gemeente Zuidhorn, krijgen straks weer de rekening gepresenteerd en de Gemeentelijke Belastingen stijgen weer fors. Want wij mogen die flauwekul straks weer gaan betalen.

Nee, wij laten Zuidhorn nu links liggen en gaan boodschappen doen elders, waar je als klant nog wel welkom bent en waar de gemeente je als automobilist niet het leven zuur maakt.

Alleen bij de Aldi en de Poeisz aan de Rijksstraatweg is het nog plezierig winkelen en parkeren. Ruimte zat en voordat die 2 uur blauwe zone voorbij zijn, ben ik allang weer thuis. Maar natuurlijk wil men dat binnenkort ook weer opheffen. En weer maakt men dan het leven van de automobilist zuur. Nu is het goed en laat het dan ook zo. Laat die 2 supermarkten daar gewoon zitten. Ruime parkeermogelijkheden vlak voor de deur. Voor iedereen toegankelijk en iedereen is blij. Wat goed is moet je zo laten!!

Dus Gemeente Zuidhorn, zorg dat de ondernemers in uw gemeente niet de dupe worden van jullie domme beleid en ondersteun ze en zorg dat ze voldoende omzet draaien. Dat kan alleen maar door de winkels toegankelijk te houden voor publiek en te zorgen dat er ook veel publiek komt die daar makkelijk kan parkeren. Bij een goed parkeerbeleid (die gratis is) heb je al 50% meer klandizie. En ga nu niet beginnen met dure parkeergarages die half leeg staan en waar je binnenkort ook nog moet gaan betalen. Want de kosten moeten toch terugverdiend worden. En kom al helemaal niet aanzetten met een matje voor deur als goedmakertje met de tekst "Sorry voor de overlast". Daar heeft helemaal niemand wat aan.

Waar nu die stomme "autovrije zone" komt aan de Overtuinen, hadden allang bijna 100 parkeerplaatsen gemaakt kunnen worden. Maar straks krijg je er alleen maar rondhangende jeugd die er bijeen komt. Let maar op mijn woorden.

Zo, dit moest even van mijn hart. Ik hoop dat de Gemeente Zuidhorn hier iets van aantrekt maar dat zal wel weer niet. Want helaas hoor ik niemand klagen over die waardeloze situatie aan de Overtuinen in Zuidhorn. Behalve dan een aantal ondernemers die gigantische omzet mislopen.

Over een aantal jaren krijgt de gemeente weer spijt dat men het zo heeft aangepakt. Dan moet alles weer op de kop gezet worden en komen er weer parkeerplaatsen. Let maar op mijn woorden.

2 opmerkingen:

  1. Dit is de eerste keer dat ik "Zuidhorn jaagt ondernemers en winkelend publiek weg" open en ik ben aangenaam onder de indruk door de relatie welke dit artikel behelst omtrent krediethypotheek.
    My website - Tim Zijlstra @ http://hypotheekkrijgen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal met de schrijver van dit artikel eens. Je kunt nu nergens meer fatsoenlijk je auto kwijt en krijgt verdorie ook nog een fikse boete van bijna 100 euro als je even snel een boodschap wilt doen bij de Action en de auto netjes aan de kant van de weg parkeert.
    Wij automobilisten betalen op die manier inderdaad alle kosten aan de gemeente voor dit waardeloos wandelgebied. Ik hoop dat er bij de eerstvolgende verkiezen zo snel mogelijk een ander college komt te zitten en niet van die losers zoals nu die Zuidhorn naar de verdommenis helpen.

    BeantwoordenVerwijderen