vrijdag 11 februari 2011

Tuig Gouda allemaal opgepakt na mishandeling

Alle jongeren die in december in Gouda een meisje mishandelden zijn inmiddels aangehouden. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.
 
Op het internet verscheen vorige week een filmpje, waarop te zien was dat een 15-jarig meisje door een groep Marokkaanse jongeren werd belaagd en bestolen van haar fiets, meldt Omroep West.
 
Aan de hand van de video werden eerder deze week al twee meisjes van 13 en 14 aangehouden. Zij komen uit Gouda en Stolkwijk. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn nog eens tien andere jongeren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar gearresteerd. Volgens de politie is hiermee de hele groep geweldplegers aangehouden.
 
De politie begon het onderzoek naar de mishandeling in december, maar dat leidde niet tot de verdachten. Nadat het onderzoek in januari was stopgezet, kreeg de politie begin februari internetbeelden van de mishandeling in handen. De identiteit van de verdachten kon de politie toen vrij snel achterhalen. Mogelijk worden er de komende tijd nog meer arrestaties verricht. Van de verdachten is er een eerder met politie en justitie in aanraking geweest.
 
Drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Eén daarvan wordt maandag 14 februari bij de rechter-commissaris voorgeleid. De overige verdachten zijn heengezonden. Omdat het hier minderjarige verdachten betreft, heeft de politie ook met de ouders gesproken. Alle verdachten zijn aangemeld bij Bureau Jeugdzorg.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 11-02-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten