maandag 4 maart 2013

Geweldpleger krijgt waarschuwing

Bij de één drukte J.K. (20) uit Apeldoorn zijn sigaret uit in diens nek en spuugde hem in het gezicht en de ander verkocht hij een vuistslag.

Deze jongens lachten en wezen naar K. toen die op een scooter kwam aanrijden en daar was hij niet van gediend. De Apeldoorner kwam er met een waarschuwing vanaf.

Zestig uur werkstraf en een jaar proeftijd heeft de Apeldoorner aan zijn broek hangen. 'Ja, maar ik kreeg de eerste klap', hield hij de rechter voor. Die had daar echter geen boodschap aan. De jongen kreeg alleen een voorwaardelijke straf, omdat de rechter er rekening mee moest houden dat hij recent al twee keer is veroordeeld. Het vonnis was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bij de politie bekende K. wat hij had gedaan, maar in het beklaagdenbankje ontkende hij. 'Heeft u het nu wel of niet gedaan', wilde de rechter weten. 'Ik heb maar gewoon getekend bij de politie, om er vanaf te zijn.'

Bron: De Stentor d.d. 04-03-2013

En wederom zijn we weer getuige van het falende rechtssysteem hier in Nederland. Een waarschuwing verdomme voor zo'n geweldpleger. Dus de rechter moest rekening houden met het feit dat hij al 2x eerder was veroordeeld? We zijn verdorie toch geen bananenrepubliek? En zo glijdt Nederland nog verder weg naar de verdommenis.
Logisch dat dat tuig iedere keer weer terugvalt in herhaling. Want straf krijgen ze toch niet. Dit soort 'straffen' zijn toch een lachertje voor dit tuig?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten