dinsdag 5 maart 2013

Sacha de Boer (45) stopt bij het Journaal

Sacha de Boer (45) stopt als presentatrice van het NOS Journaal. De Boer verlaat de omroep na bijna zeventien jaar; sinds tien jaar is ze een van de vaste gezichten van het achtuurjournaal.

De Boer, die naast haar baan bij de NOS ook als fotografe werkt, zegt na 21 jaar van dagelijkse deadlines behoefte te hebben aan ’slow journalism’.
"Als journaalpresentator ben je generalist; je weet een beetje van veel onderwerpen. Ik wil meer richting specialist: veel weten van weinig. En deze weg sla ik graag in samen met mijn fotocamera. De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren."
Haar laatste bulletin presenteert De Boer op 3 mei. Wie haar opvolgt is nog niet bekend. "Daar gaan we nu mee aan de slag", aldus een woordvoerder van de NOS.
Sacha de Boer werkte voor haar komst bij de NOS (in 1996) onder meer bij AT5, Radio 10, RTL Nieuws en Veronica Nieuwslijn. Haar partner is Rick Nieman, presentator van het RTL Nieuws.

Bron: PowNed d.d. 05-03-2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten