donderdag 18 november 2010

Getinte Gajes ontdekt nu ook Friesland

Een gemaskerde bende van jonge overvallers sloeg mogelijk al in drie plaatsen in Friesland toe. Dinsdagavond werd een bejaard echtpaar in Drachten overvallen.

De politie spreekt van 'een laffe overval' op tachtigers. Dezelfde groep wordt verantwoordelijk gehouden voor het slaan van een 59-jarige vrouw in de Friese plaats. Het trio van rond de twintig jaar oud was in het zwart gekleed en droeg bivakmutsen.

De politie vermoedt dat de groep vorige maand ook toesloeg. Getuigen spreken telkens van drie getinte mannen met buitenlands accent, die donkere kleding droegen en gemaskerd waren.

Het bejaarde echtpaar werd in hun woning overvallen. De 87-jarige man des huizes werd geslagen. Nadat ze geld kregen van de 83-jarige vrouw gingen de rovers er vandoor. Het echtpaar was zo getraumatiseerd dat het aanvankelijk niet eens voor de politie durfde open te doen. De 87-jarige man is hartpatiënt en daarom rukte voor alle zekerheid een ambulance uit.

Voorzichtig

De slachtoffers werden pas gisteren voorzichtig door politiemensen gehoord. Ze zijn door hun kinderen opgevangen. "Je kan je niet voorstellen dat iemand zoiets verzint, dat ze terwijl ze gezien waren in de buurt bleven om twee keer toe te slaan", aldus een politiezegsman.

De 59-jarige vrouw werd een kwartiertje eerder in het gezicht geslagen, toen ze de kerels aansprak die verdacht bij een auto stonden op een parkeerplaats. Ze zei dat ze weg moesten wezen. Buurtgenoten in Drachten zijn boos en verontwaardigd. "Het zijn rustige, oude mensen. Ze zitten graag in de tuin en groeten je vriendelijk als je langs fietst!", aldus een buurman. "Ik heb geen goed woord over voor inbrekers. Alsof mensen tegenwoordig nog veel geld in huis hebben. Waanzin, laat die oude mensen." De straat is meestal rustig, al gebeurt er af en toe wel eens wat: "Maar dit... Dan zie je ineens politie."

De recherche vermoedt een verband met overvallen door een soortgelijk span in Oudeschoot en Gorredijk. In het dorp Oudeschoot bij Heerenveen werd 26 oktober een snackbar overvallen. Drie jongens dreigden met een mes en eisten geld en sigaretten. Ze verdwenen spoorloos met de buit.

Op 29 oktober werd in Gorredijk een 48-jarige man wachtend in zijn auto verrast. Drie mannen wilden geld en dreigden met een mes.

Bron: De Telegraaf d.d. 18-11-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten