dinsdag 6 december 2011

Pinpasdief gezocht. Wie herkent deze man?

Op zondag 25 september 2011, omstreeks 12:00 uur is een 86-jarige vrouw op slinkse wijze beroofd van haar pinpas, waarmee daarna 5000 euro was gepind. De politie gaf dinsdag duidelijke beelden vrij van de mogelijke dader.
 
De oudere dame liep die bewuste dag over het Victorieplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Ze had net boodschappen gedaan bij de supermarkt toen zij bij het oversteken werd aangesproken door een vrouw met een zigeunerachtig uiterlijk. Deze vrouw hield een verfrommeld papiertje voor haar gezicht. De oudere dame sloeg hierop direct het papiertje voor haar gezicht weg omdat dit haar herinnerde aan een eerdere poging tot zakkenrollerij in Rome. De vrouw draaide zich hierop om en liep weg.
 
Vervolgens is de oudere dame op een van de bankjes op het Victorieplein gaan zitten om op adem te komen. Hier werd zij voor de tweede keer benaderd. Dit keer van achteren door een man die haar een biljet van tien euro gaf wat naast haar op de grond zou hebben gelegen. De oudere dame gaf hierop het biljet terug omdat het niet van haar was. Deze man bleef nog wel even met haar in gesprek.
 
Thuisgekomen bemerkte de vrouw dat haar pinpas was verdwenen. Intussen was er met de gestolen pinpas 5.000 euro opgenomen. Vermoedelijk hebben de daders bij het pinnen in de supermarkt haar pincode afgekeken. Van het pinnen zijn camerabeelden beschikbaar.
 
Herkent u de man op de foto bel dan met de politie via 0900-8844.
 
Bron: Dichtbij.nl d.d. 06-12-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten