maandag 24 januari 2011

Ontsnapte circustijgers richten slachting aan


Ontsnapte tijgers hebben vanochtend bij circus Belly Wien in Alphen aan den Rijn een slachting aangericht. Een kameel is gedood, een andere kameel en een paard raakten gewond. Dat meldt de dierenambulance.
 
De vier tijgers zijn vanochtend vroeg ontsnapt bij het circus. Om 09.00 uur wisten de roofdieren uit hun kooi te komen. De volwassen tijgerin beet daarbij de onfortuinlijke kameel in de hals.


Beschermen
Daarbij werd de luchtpijp van dit dier doorboord. ,,Waarschijnlijk wilde de tijgermoeder haar jongen beschermen", aldus een medewerkster van de dierenambulance.

Een tweede kameel werd door de tijger aan de achterkant gebeten. Het circuspaard had na een aanval van het roofdier wonden in de hals en in de billen, maar is volgens de hulpdiensten buiten levensgevaar.

Gevangen
Nog voordat de politie ter plaatse was, waren de moedertijger en haar drie welpen door het circuspersoneel alweer gevangen en in hun hok gestopt. Het is nog onduidelijk hoe de vier tijgers uit hun verblijf konden wegglippen. Het circus was niet bereikbaar voor commentaar.

Tijdens het afbouwen van het circus ontkwamen de tijgers. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Agenten hadden de omgeving van het circus afgezet. De dieren zijn niet van het circusterrein geweest.

Het is niet voor het eerst dat bij Belly Wien beesten er vandoor gaan. Eerder ontsnapten lama's, kamelen en een giraffe.

Klik hier voor de beelden.

 
Bron: AD.nl d.d. 24-01-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten