donderdag 8 september 2011

Dronken eland uit boom gered

Wij geloofden het eerst ook niet, maar deze foto op de website van de Zweedse internetkrant The Local bewijst het. Een dronken eland is dinsdag bevrijd moeten worden uit een appelboom in Särö, ten zuiden van Göteborg.
 
Dronken elanden zijn blijkbaar geen onbekend fenomeen in Zweden. Elk jaar in de herfst doen de dieren zich te goed aan rottende appels die op de grond verspreid liggen. Door het fermentatieproces in de appels ontstaat alcohol en raken de elanden dronken. Eenmaal dronken, krijgen ze -u kent dat gevoel wel- nog meer honger en willen ze steeds meer appels eten, ook die aan laaghangende takken van een appelboom.
 
Brandweer
Welnu, afgelopen dinsdag liep het dus verkeerd af. Per Johansson zag het dier hulpeloos in een appelboom in zijn tuin hangen en belde de politie. Die belde op haar beurt een jager met meer kennis van zaken. Ondertussen probeerde Johansson met enkele buren takken uit de boom te zagen om de eland uit zijn benarde positie te bevrijden. Ook de opgeroepen jager kwam helpen, maar niets hielp.
 
Uiteindelijk is de brandweer erbij moeten komen om de eland te los te krijgen door de boom zodanig te buigen dat het dier er zelf uit kon klauteren, waarna het uitgeput neerstortte. Johansson kreeg de raad een oogje in het zeil te houden. Wanneer de eland teveel zou lijden, moest de jager het beest komen afmaken. De volgende morgen was de eland echter terug bij zijn positieven en had hij het hazenpad gekozen. Eind goed, al goed.
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 08-09-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten