maandag 12 september 2011

Peuter zoogt bij koe bij gebrek aan moedermelk

Een Cambodjaans jongetje van 18 maanden haalt zijn melk direct bij de koe. En dat mag u letterlijk nemen. De kleine Tha Sophat zuigt aan de uier van de koe van zijn opa om zo aan zijn dagelijkse portie melk te geraken.
 
Tha Sophat houdt zich al ruim twee maanden aan dit bijzondere dieet. Noodgedwongen, want zijn mama en papa zijn uitgeweken naar Thailand om daar werk te zoeken. Hun huis werd met de grond gelijk gemaakt door een storm. Om hun schulden van zo'n 1.000 euro na de rampspoed te kunnen afbetalen, moesten ze elders een job gaan zoeken.
 
Ziek
Gevolg was, dat hun zoontje niet meer bij zijn moeder terecht kon voor borstvoeding. De kleine werd ziek. Volgens zijn opa, de 46-jarige Um Oeung, had de knaap snel in de gaten dat het kalfje van de boerderij bij de koe ging zogen. Tha Sophat deed dan maar hetzelfde om aan zijn dagelijkse portie melk te komen. Al snel werd het jongetje weer gezond en zweert nu al twee maanden bij zijn dagelijkse rantsoen melk van de koe.
 
Schamen
De opa beweert intussen dat de buren niet blij zijn met deze gang van zaken. "Ze vragen me te verbieden dat hij nog aan de uier sabbelt omdat hij zich hier later over zal schamen en ondeugend zal worden".
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 12-09-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten