vrijdag 14 januari 2011

Man uit Assen plaatst camera in slaapkamer van de buren

In Nederland heeft de rechter een een 43-jarige man uit Assen vrijdag veroordeeld tot 120 uur werkstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk, voor het plaatsen van een camera en het stiekem maken van video-opnames in de slaapkamer van zijn buren. De Assenaar, die klusjesman is, kon altijd goed met de buren overweg. Hij had ook een sleutel van hun woning.

Klusje klaren
Toen het stel een jaar geleden een dag weg was, sms'te hij hun dat hij een eerder afgesproken klus in hun huis ging uitvoeren. Dezelfde avond ontdekte de buurvrouw dat de skibox op de kast in hun slaapkamer was verschoven. In de koffer vond ze een aangesloten camera.

Bezeten van buurvrouw
De buurman verklaarde dat hij al twee jaar bezeten was van de vrouw en dat niet meer aankon. Door de camera te plaatsen wilde hij ruzie uitlokken. Hij ontkende dat hij een seksueel motief had. De man moet zijn buren ruim 500 euro schadevergoeding betalen.

Live 'verslaggeving'
Via zijn computer kon de man live zien wat er in de slaapkamer van zijn buren gebeurde. Hij had naar eigen zeggen alleen gekeken op het moment dat zijn buurvrouw de camera ontdekte. Dat zij zich kort daarvoor had omgekleed, zei hij niet te hebben gezien. Waarom hij de camera juist in de slaapkamer - gericht op het bed - had geplaatst, kon hij niet uitleggen. "Ik had niet verwacht dat dit zulke gevolgen zou hebben", aldus de Assenaar.

Seksuele motieven
De Officier van Justitie sloot niet uit dat de man wel degelijk seksuele motieven had. Ze eiste daarom dat hij zich psychiatrisch laat behandelen. Die behandelverplichting legde de rechter ook op, evenals reclasseringstoezicht.

Verhuizen
De slachtoffers gaven in een verklaring aan te willen verhuizen omdat ze zich niet meer veilig voelen in hun woning. "Ons gevoel van privacy en vertrouwen heeft een heel diepe wond opgelopen. We hadden onze buurman in ons hart gesloten. We dachten altijd dat we ons geen betere buren konden wensen. Achteraf blijkt het één groot, ziek verhaal."
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 14-01-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten