donderdag 16 augustus 2012

Winkelcamera herkent met Facebookfoto's

Een winkel binnen stappen, herkend worden door een camera en zo korting ontvangen. Het kan binnenkort nu een speciale camera wordt getest die foto’s van Facebook gebruikt om mensen in de echte wereld te herkennen. Het concept heet Facedeals.
 
Dit meldt Daily Mail. In een promotievideo van het bedrijf Redpepper is te zien hoe een groepje vrouwen een bar binnengaat. Ze krijgen een bericht op hun smartphone en weten zo dat ze zijn herkend door de camera die in het etablissement hangt. Door het bericht te laten zien aan de barman, ontvangen ze korting op hun drankjes. De video laat ook zien dat een van de vrouwen zich via Facebook op Facedeals aanmeldt en zo toestemming geeft om gebruik te maken van haar foto’s.
 
"De Facedeals app moet geautoriseerd worden via je Facebook account. De app scant je meest recente foto’s en gebruikt die data om je in de echte wereld te herkennen. Op die manier kun je persoonlijke deals op je smartphone ontvangen op alle locaties die hieraan meewerken. Het enige dat je hoeft te doen is je gezicht laten zien", aldus Redpepper.
 
Het bedrijf ontwikkelt Facedeals los van Facebook. "Facebook heeft nergens toestemming voor gegeven. Facedeals gebruikt Facebook alleen als een makkelijke manier voor mensen om hun foto’s voor Facedeals beschikbaar te maken en doet het herkenningsproces zelf", aldus facebookspecialist Josh Constine op Techcrunch.com. Wel gebruikt Facedeals het Facebook-blauw en het lettertype van sociale netwerkgigant, iets waarvoor ze wellicht een rechtszaak aan hun broek kunnen krijgen.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 16-08-2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten