vrijdag 28 januari 2011

Schelden op parkeerkaartjes in Amsterdam

Automobilisten in Amsterdam maken massaal gebruik van de mogelijkheid om via de gehate parkeerkaartjes controleurs uit te schelden.
 
Bestuurders hebben daarmee een nieuwe manier gevonden om hun frustraties over het parkeerbeleid te uiten tegenover parkeerwachters.

In de hoofdstad staan vele honderden automaten waarbij het kenteken ingevoerd kan worden. Op die manier hoeft men geen kaartje achter de ruit te leggen. Dit is echter niet verplicht.


Nepkenteken
Parkeerders kunnen er ook voor kiezen wel een kaartje neer te leggen en een nepkenteken in te voeren. Daarvoor worden de vreemdste woorden gebruikt en ook heel veel scheldwoorden. Omdat er rekening wordt gehouden met buitenlandse kentekens, kunnen er tien tekens worden ingevoerd waardoor creatievelingen volledig los kunnen gaan.
 
Etter
Woorden als ’sukkel’, ’klojo’ en ’etter’ komen geregeld voor, maar dit zijn dan nog de vriendelijke varianten die de controleurs achter de ruiten tegenkomen.

Woordvoerder van Cition, het parkeerbedrijf dat de controles uitvoert, Tomas Scheen, geeft de scheldpartijen schoorvoetend toe. "Ja, het komt voor en we zijn er niet blij mee. Onze medewerkers krijgen al genoeg rottigheid naar hun hoofd en als ze dan ook nog eens op deze manier gekleineerd worden, is dat natuurlijk niet leuk."

Vervelend
Scheen benadrukt dat het bekend is dat het betalen van parkeergeld als vervelend wordt ervaren, maar wel noodzakelijk is. „Onze handhavers zorgen er alleen maar voor dat iedereen betaalt. Gelijke monniken, gelijke kappen."
 
Bron: De Telegraaf d.d. 28-01-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten