vrijdag 28 januari 2011

Vrouw 16 jaar opgesloten in kelder

De Braziliaanse politie heeft een vrouw bevrijd die al 16 jaar opgesloten zat in de kelder van haar huis. De 64-jarige vrouw werd vastgehouden door haar man en zijn nieuwe vrouw.
 
De politie trof haar onder onmenselijke omstandigheden aan. De vrouw is er psychisch slecht aan toe. "Het was er walgelijk, overal groeide er mos en er kropen slakken over de muren", zegt een politiecommissaris. De kelder was afgeschermd met tralies en de deur was bezet met scherpe pinnen.
 
Te veel werk aan vrouw
De man en zijn nieuwe vrouw, die in het zelfde huis woonden, besloten de vrouw op te sluiten omdat ze hen te veel werk bezorgde, hen uitschold, vreetbuien had, haar kleding verscheurde en overal in huis haar behoefte deed.
 
Wel ging de man maandelijks met haar op controle in een psychiatrisch ziekenhuis. De artsen merkten al die tijd niets aan de vrouw. Het stel dat de vrouw opsloot riskeert nu een straf van maximaal acht jaar.
 
Het slachtoffer is nu ingetrokken bij een van haar twee kinderen. Waarom die in al die jaren niets hebben vermoed, blijft vooralsnog onduidelijk.
 
Bron: AD.nl d.d. 28-01-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten