vrijdag 10 augustus 2012

PVV: 'Overvaladvies politie belachelijk'

De PVV noemt het nieuwe advies van de politie over hoe te handelen bij een woningoverval belachelijk. De partij heeft er Kamervragen over gesteld aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.
 
In het AD van vandaag adviseert de politie mensen om bij een overval te vluchten. Kan dat niet, dan is rustig toekijken en accepteren wat er gebeurt het beste, meent de politie.

PVV-leider Geert Wilders noemt dat 'belachelijke' advies een 'verkapte uitnodiging voor crimineel Nederland om woningovervallen te plegen' en hij wil weten of Opstelten het daar mee eens is. Het kabinet van VVD en CDA heeft altijd op het standpunt gestaan dat wie in eigen huis of eigen bedrijf wordt overvallen, het recht heeft zich daar met 'proportioneel geweld' tegen te verdedigen.

Wilders vraagt daar toch nog maar eens naar. 'Bent u het met ons eens dat mensen het recht hebben hun huis en haard te verdedigen bij inbraak en dat men de inbrekers niet op koffie met gebak hoeft te trakteren?'

Uit eerder deze week gepubliceerd onderzoek blijkt overigens dat het aantal woningovervallen in de eerste helft van 2012 met 9 procent is gedaald.
 
Bron: AD.nl d.d. 10-08-2012
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten