maandag 6 augustus 2012

2-jarige jongen kent alle landen ter wereld

De Britse tweejarige kleuter Sherwyn Sarabi kan niet alleen al lezen, hij kan alle landen van de hele wereld identificeren op een kaart.
Op slechts tien maanden kon Sherwyn al zijn eerste woordje zeggen, nu kan hij de belangrijkste lichaamsorganen en hun functie beschrijven. Hij is zo intelligent voor zijn leeftijd dat artsen en psychologen paf staan. Het kind gebruikt een computer om feiten op te zoeken en zijn favoriete programma's op YouTube te bekijken. De jongen weet ook al perfect hoe vulkanen functioneren en kent het geheim achter vallende sterren, kent ook alle vlaggen van de hele wereld vanbuiten.

Nachtelijke opzoekingen
Mama Amanda legt uit: "Eerst dachten we dat dit gedrag normaal was, maar toen hij bij de dokter de landen die hij herkende op een kaart aanwees, beseften we pas zijn gave. De dokter had dit nog nooit gezien en was in shock. Toen gingen we naar enkele psychologen, zij zeggen dat hij hoogbegaafd is. Onze zoon leert gewoon graag, onlangs wekte hij me om 3uur 's nachts en vertelde hij me alles over Isaac Newton en hoe hij de zwaartekracht ontdekt heeft. Hij vertelt me graag in het midden van de nacht wat hij die dag geleerd heeft. Artsen kunnen pas exact zeggen hoe slim hij is als hij op zijn derde intelligentietests aflegt", aldus de trotse ouder.
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 04-08-2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten