donderdag 28 februari 2013

PowNed zet Henk Krol voor schut


Gebruikers van Twitter en Facebook keken vanmiddag raar op toen ze een bericht lazen van Henk Krol. "Net een informeel gesprek met deel van de achterban gehad", zo scheef de 50PLUS-voorman. "Nadeel blijft toch dat ze een beetje stinken, die oudjes". Krol heeft het bericht inmiddels weer verwijderd en laat weten dat zijn account is gehackt door PowNed.

"Grappig, mijn account is gehackt. Goeie grap van PowNed. Nu even kijken of het me lukt dat te herstellen", zo liet Krol vrij snel na de vreemde tekst weten. Volgens omroepvoorzitter en presentator Dominque Weesie wordt vanavond in het PowNews duidelijk hoe de vork in de steel zit.
"Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt. Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn", bevestigt Weesie aan het ANP. "We wisten dat Henk uit Tilburg kwam," aldus Weesie, die daarmee meteen het wachtwoord verklapte. Hij zegt de hack direct aan Krol te hebben gemeld. De 50PLUS'er moest wel lachen om de grap. "Dit is wel humor", zei hij.
PowNews schreef de gewraakte opmerking op de Facebookpagina van Krol, waarna de tekst meteen doorliep op zijn Twitter, omdat de accounts zijn gekoppeld.
Krol kreeg vorige week van de rechter een boete van 750 euro omdat hij heeft ingebroken in de website van een Brabants laboratorium en daar patiëntendossiers heeft ingezien.

Bron: De Telegraaf d.d. 28-02-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten