vrijdag 17 december 2010

Zeer lage straffen voor Marokkanen die bankoverval pleegden, op hun vlucht een voorbijganger doodreden en ziekenhuispersoneel bedreigden

Ja, u leest het alweer bovenaan in de kop. Onze rechters in deze bananenrepubliek hebben zeer lage straffen uitgedeeld aan twee kutmarokkanen van 19 en 20 jaar die een mislukte bankoverval pleegden en op de vlucht een onschuldige voorbijganger doodreden.
Vervolgens gaan ze ook nog ziekenhuispersoneel bedreigen die achterlijke malloten.

De rechter acht bewezen dat de 20-jarige Mohamed el Gourari uit Beuningen de bestuurder van de scooter was. Hij moet acht jaar de cel in voor doodslag. Dat is een jaar meer dan justitie had geëist. Daarnaast mag hij 10 jaar niet meer rijden.
Maar met aftrek van voorarrest blijven er nog maar een paar jaar over. Na zijn straf direct paspoort innemen en het land uitschoppen. Evenals die achterlijke familie van hem.

De 19-jarige Nijmegenaar Yaoud die achterop zat, is vrijgesproken van medeplichtigheid. Wel moet hij twee jaar de cel in voor het beramen van een overval op een hotel in Nijmegen, meldt Omroep Gelderland. Tegen hem was zes jaar geëist.
Dit is toch een lachertje. Wanneer leren die rechters nou eens om dit soort tuig keihard aan te pakken en veel harder te straffen. Stop ze maar eens 20 jaar achter slot en grendel.

Begin dit jaar reden de jongens met hun scooter de 50-jarige Arnhemmer Mario van der Geijn dood. Zelf moesten ze ook met verwondingen naar het Radboudziekenhuis, waar de 20-jarige bestuurder ook nog enkele personeelsleden bedreigde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten