dinsdag 29 maart 2011

Meisje (12) bevalt tijdens schoolexcursie

Een 12-jarig meisje uit Groningen is vorige week tijdens een schoolexcursie bevallen van een gezonde dochter. Het kind wist niet dat ze zwanger was, meldde een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst Groningen dinsdag.
 
De scholiere was dinsdag 22 maart met haar klasgenoten van de basisschool een dagje op excursie, toen ze last kreeg van hevige kramp in haar buik. De schoolleiding had vrij snel in de gaten dat er een bevalling gaande was en belde de ambulance. Kort daarop werd de baby ter wereld geholpen.

Moeder en dochter zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen en maken het goed, laat Cyriel Hamstra van GGD Groningen weten. Hamstra wilde geen verdere informatie verstrekken in het belang van de jonge moeder. Over de vader is niets bekend. Waar de schoolexcursie plaatsvond, wil de woordvoerder niet kwijt. Vermoedelijk gaat het om de christelijke basisschool de Heerdstee in Beijum, maar dat wilde Hamstra niet bevestigen.

Er zijn inmiddels meerdere hulpinstanties, waaronder Jeugdzorg, ingeschakeld om de tienermoeder bij te staan. Ook is er een voogd aangesteld die primair verantwoordelijk is voor de zorg voor de baby. "Deze zal er voor zorgen dat alle hulp georganiseerd wordt", aldus Hamstra.

Klasgenootjes van het meisje zijn geschrokken en werden na afloop van de bevalling bijgestaan. "Leerlingen en docenten zijn begeleid. Voor de klasgenootjes was het een verrassing, net als voor iedereen. Zij moeten ook hun verhaal kwijt kunnen."

De ouders van klasgenootjes van het meisje zijn per brief geïnformeerd. Docenten en begeleiders hebben ondersteuning aangeboden gekregen.

Bron: De Telegraaf d.d. 29-03-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten