vrijdag 18 maart 2011

Politie moet WC-bezoek verantwoorden

Politiemedewerkers moeten sinds kort hun wc-bezoek verantwoorden. Dat blijkt uit een brief over de nieuwe werkwijze van de voorziening tot samenwerking politie Nederland (vtspN).
 
Dat terwijl het kabinet de administratieve rompslomp bij de politie juist wil verminderen.

De servicedesks die de agenten ondersteunen, moeten voortaan minutieus verantwoorden waar ze mee bezig zijn. Zo wordt er met codes gewerkt als ’meeting’, ’werkgroep’, ’vraagbaak’, ’backoffice’, ’pauze’, ’toilet’ en ’break’ die op de schermpjes van hun telefoontoestellen te zien zijn.

Naar tevredenheid
De werkwijze zou in verschillende regio’s al naar tevredenheid werken en wordt deze maand verder uitgerold. Medewerkers wordt op het hart gedrukt de codes ’naar eer en geweten te gebruiken’ en worden nauwlettend gecontroleerd.

De SP is verbijsterd over de ’registratiedrift’ en wil opheldering van minister Opstelten (Veiligheid en Justitie). De VVD-bewindsman kwam onlangs nog met een aanvalsplan om de administratieve lasten bij de politie met 25 procent te verminderen. „Dit is de idioterie ten top. De minister wil de bureaucratie terugdringen, maar dit staat daar haaks op”, aldus SP-Kamerlid Van Raak.


Bron: De Telegraaf d.d. 18-03-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten