dinsdag 29 november 2011

Onderzoek: WIFI blijkt zaadkiller

Alarmerend nieuws voor mannen die regelmatig draadloos internetten: een wifi-netwerk kan de vruchtbaarheid ernstig schaden.
 
Dat is althans de conclusie van een Argentijnse studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Fertility and Sterility. De onderzoekers namen bij 29 gezonden mannen sperma af en plaatsten een deel daarvan gedurende vier uur onder een laptop die via wifi verbonden was met internet. Ter vergelijking werd een ander deel onder een laptop gelegd zonder wifi.

Wat bleek? Zaadcellen die waren blootgesteld aan wifi waren minder beweeglijk en vertoonden zelfs drie keer vaker dna-schade. Volgens de onderzoekers een gevolg van de elektromagnetische straling die vrijkomt bij wifi. Een laptop met een wifi-verbinding kan je als man daarom maar beter niet te dicht bij je geslachtsorgaan houden, zo suggereert de studie.

Moeten alle internetverslaafde mannen met een kinderwens zich nu zorgen maken over de kwaliteit van hun zaad? Welnee, reageert de directeur van de Society for Male Reproduction and Urology tegen persbureau Reuters. “Het gaat hier om een volledig kunstmatige setting. Uit wetenschappelijk oogpunt is het interessant, maar het heeft voor mensen geen enkele biologische relevantie.”
 
Bron: De Telegraaf d.d. 29-11-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten