donderdag 10 februari 2011

PVV wil tuigdorpen

Asociale veelplegers moeten worden geïsoleerd in speciale tuigdorpen met wooncontainers, ver buiten de bewoonde wereld.
 
Daarvoor pleit gedoogpartner PVV bij het kabinet.PVV-leider Geert Wilders wil dat in elke provincie zo’n tuigdorp wordt opgericht. „Veelplegers moeten verplicht uit de wijken worden gehaald en naar zo’n tuigdorp gestuurd”, aldus Wilders. „Daar worden ze in wooncontainers geplaatst. Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie bij elkaar.”
 
De PVV-leider lanceert het plan naar aanleiding van hardnekkige overlast zoals in Gouda. Hij vindt dat aso’s die in twee jaar tijd minstens drie keer over de schreef gaan, in afwachting van een strafzaak naar zo’n tuigdorp moeten verkassen. Ook na het uitzitten van hun straf moeten ze daar weer heen. Pas nadat ze langer dan een jaar werken of studeren, mogen ze terug naar de bewoonde wereld.


Denemarken
Wilders neemt het idee over van Denemarken, waar aan de randen van steden ’skaeve huse’ zijn neergezet. In Nederland is daar de afgelopen jaren kleinschalig mee geëxperimenteerd. In Amsterdam, Kampen, Maastricht, Arnhem en Tilburg zijn tijdelijk 27 containerwoningen voor aso’s neergezet, maar de projecten liepen vast door problemen met onder meer het bestemmingsplan.

De PVV'er is niet bang dat de ’tuigdorpen’ in zedenloze oorden veranderen. „Natuurlijk moeten we daar ook de orde handhaven”, stelt Wilders. „Maar in elk geval zijn ze uit de buurt waar ze rotzooi hebben getrapt en hebben andere mensen daar geen last meer van. We kiezen voor de slachtoffers en niet voor de daders.”

Wilders voorziet dat de tuigdorpen een verzameling wooncontainers worden, zonder sociale voorzieningen. „Het wordt totaal sober, maar geen gevangenis. Iedereen mag erin en eruit.” De PVV heeft geen specifieke locaties op het oog. Dat laat de partij aan de provincies over. „Als het maar ver van de bebouwde wereld is”, aldus Wilders.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 10-02-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten