maandag 11 februari 2013

'Vervelende kinderen sneller van school trappen'

Kinderen die zich misdragen moeten véél sneller van school worden gestuurd dan nu het geval is. Zo kunnen ze als voorbeeld dienen voor andere leerlingen.

Dit gebeurt nu nog te weinig. Hierdoor zou er ook meer respect en fatsoen bij kinderen ontstaan voor de leerkrachten.

Brutale leerlingen
Hier pleit de PVV voor in de discussie over agressieve en brutale leerlingen en het herstel van het respect voor de leraar.
'Wangedrag en brutaliteit moeten veel sneller leiden tot het wegsturen van school', zei Harm Beertema, Tweede Kamerlid voor de PVV vanochtend in het radio1-programma KRO's Goedemorgen Nederland. 'De scholen dekken nu nog te veel toe en stellen bepaalde maatregelen te lang uit. Ze gaan eerst eindeloos vaak gesprekken voeren. Hierbij komt ook nog het gedrag van over-assertieve ouders bij. Die gaan verhaal halen bij de docent van hun kind. Ze pikken het niet als een leraar of juf iets tegen het kind heeft gezegd.'

Witte school
Beertema heeft ook in de gaten dat dit soor 'etterbakken'-gedrag niet alleen maar voorkomt op scholen waar voornamelijk allochtone kinderen op zitten. 'Deze problemen komen net zo goed op een witte school in Zeist voor.'
Het wegsturen van school moet vooral als afschrikmethode dienen voor andere misdragers. Beertema zou willen dat leerlingen bij drie keer in de fout 'al' de school moeten verlaten. Scholen zijn hier nu nog vrij in.
Volgens de PVV hebben leerkrachten een belangrijke taak in de opvoeding en horen ze altijd beschermt te worden door de schoolleiding. Dit gebeurt nu nog te weinig. Eerder pleitte de partij ook al voor het stoppen van het tutuyeren van de meester. 'Jij-en, jou-en of de docent gewoon Kees' noemen, kan echt niet meer volgens de partij.

Bron: De Telegraaf d.d. 11-02-2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten