woensdag 23 februari 2011

Paul Witteman: Cartoon stompzinnig

Paul Witteman valt zijn collega’s van de VARA-site Joop.nl af. Hij noemt de cartoon waardoor Geert Wilders vorige week afhaakte bij het door Jeroen Pauw en Witteman gepresenteerde lijsttrekkersdebat "een stompzinnige tekening”.
 
Ook politiek redacteur Peter Kee van het VARA-programma Pauw & Witteman vindt de omstreden cartoon over Geert Wilders 'mislukt' en 'verkeerd'.
 
Witteman doet die uitspraak in zijn column in de VARA-gids die deze week verschijnt. In de cartoon, geplaatst op Joop.nl, wordt Wilders plan voor tuigdorpen vergeleken met concentratiekampen inclusief douchecabines voor vergassing.

"Een stompzinnige tekening die mijns inziens niet geplaatst had moeten worden, al was het maar uit het oogpunt van goede smaak”, schrijft Witteman. ,,Er zijn grenzen aan de vrijheid van een cartoonist en die werden hier overschreden.”



Hij vervolgt: ,,Zodra Wilders getipt werd over het bestaan van de cartoon deed hij de VARA in de ban. Zijn politieke tegenstanders verweten hem hypocrisie. Hij, die uitgesproken propagandist van de vrije meningsuiting, zou de gelegenheid kunnen benutten om te laten zien hoe consequent hij daarin is. Daar zit wat in. In het antwoord van Wilders ook: waarom, zo redeneert hij, zou ik op bezoek komen bij een club die me vergelijkt met een kampbeul?”

Paul Witteman maakt in de column een vergelijking met een presentatrice die zich tien jaar geleden negatief over hem uitliet. Die persoon wenst hij nog steeds niet te spreken.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 22-02-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten