vrijdag 25 februari 2011

Zoon verhuurt ouderlijk huis

Een 26-jarige gokverslaafde man heeft toen zijn ouders vakantie vierden in Indonesië buiten hun medeweten hun vrijstaande woning verhuurd. Het stel moest het huis via een kort geding proberen terug te krijgen.
 
Het echtpaar, dat na een breuk weer bij elkaar was gekomen, dacht de onrustige periode in hun leven af te sluiten met een mooie vakantie, maar kwam bedrogen uit. “Alle ellende zou bij onze terugkomst voorbij zijn”, vertelt de moeder in het AD. Hun gokverslaafde zoon, die medeverantwoordelijk was voor de huwelijksproblemen, zou immers naar zijn vriendin en kind in Brazilië gaan.

Maar voordat hij vertrok, verhuurde hij het huis in Oud-Beijerland en het appartement van zijn vader in Eindhoven via Marktplaats, streek het geld op en vertrok daarop met de noorderzon.

Bij drie stellen in Eindhoven inde hij een maand borg en een maand huur als vooruitbetaling voor het appartement van zijn vader. De sleutels overhandigde hij echter niet. Dezelfde truc haalde hij ook bij vijf geïnteresseerden voor het vrijstaande huis in Oud-Beijerland uit. Maar in tegenstelling tot Eindhoven trok een moeder met twee kinderen daadwerkelijk in het huis. Naar verluidt had deze vrouw een jaar huur vooruitbetaald, bijna tienduizend euro.

Het echtpaar moest een kort geding aanspannen om de illegale huurders uit hun huis te krijgen. Die werd donderdag in hun voordeel beslist. Binnen twee weken kunnen zij weer in hun woning.

Tegen hun zoon hebben ze aangifte gedaan. Hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 25-02-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten