zaterdag 19 februari 2011

Vrouw verkoopt dochter aan man die haar vastketent

In China heeft de politie een meisje van 18 bevrijd dat al twee maanden was vastgeketend. Haar moeder had het meisje voor 675 euro verkocht aan een man. Omdat die bang was dat zijn 'aankoop' zou gaan lopen, had hij het meisje een de ketting gelegd.
 
Xiao Zhang werd ontdekt door een man die passeerde aan het appartement in Nanchang. Li Qin hoorde hulpgeroep en zag een meisje aan het venster staan. "Ze droeg een pyjama en haar linkerhand en beide voeten waren vastgeketend", aldus de getuige.


 
Li Qin alarmeerde meteen de politie. Aan hen deed Xia Zhang haar verhaal. Ze was sinds begin december opgesloten en vastgeketend in het appartement. Dat hoort toe tot een man aan wie haar moeder haar voor 675 euro had verkocht.
 
Eten
Nadat Xiao Zhang had verteld dat de man haar elke avond tussen 7 en 8 uur iets te eten bracht, stelden de agenten zich op in een hinderlaag. Toen om 19.40 uur een man de deur van het appartement opendeed, werd hij overmeesterd door de politie.
 
Moeilijk karakter
Daarna trokken de wetsdienaars naar de moeder van Xiao Zhang. Zij bekende dat ze haar dochter had verkocht. "Tien jaar geleden heeft mijn man me in de steek gelaten. Ik had geen geld om mijn dochter op te voeden en heb haar dan maar verkocht. Bovendien had ze een moeilijk karakter", aldus de moeder.
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 19-02-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten