donderdag 24 februari 2011

Trots op Nederland wil bajesboot voor Gouds tuig

Jonge Goudse criminelen moeten 's nacht worden opgeborgen op tuigboten. Om de jongeren op tijd aan boord te krijgen, kan de avondklok worden ingevoerd. Dat zegt Bas Driesen van de Goudse afdeling Trots op Nederland. "Zo hou je ze van de straat en kunnen ze toch overdag naar school," aldus de fractievoorzitter. "Een paar mariniers aan boord zouden hen dan meteen ritme en respect kunnen bijbrengen."
 
Driesen heeft hiervoor twee afgedankte bajesboten op het oog, de Reno en de Stockholm. De boten hebben dienst gedaan in Rotterdam en Zaandam, maar liggen nu ‘in ruste’ in de haven van Dordrecht. "Wij huurden de boten toen we aan land kampten met ruimtetekort. Omdat we nu weer genoeg plek hebben, is een paar jaar geleden de huur opgezegd," aldus een woordvoerster van de Rijksgebouwendienst. "Het was overigens een prima plek voor criminelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat je nergens veiliger kunt vastzitten."
 
Sip Keur, eigenaar van de Reno, heeft wel oren naar het idee van Driesen. "Ik heb nog geen concrete plannen met dit schip, dus laat Gouda maar langs komen." De gemeente wilde gisterengeen commentaar geven op de tuigboten. "Hierover hebben nog geen vragen gehad, dus hebben wij ook nog geen antwoord," aldus Spruijt.
 
Gouda telt meer dan 330 geregistreerde criminele Marokkanen ouder dan twaalf jaar en was hiermee vorig jaar procentueel koploper van Nederland, zo is gebleken uit onderzoek van het KLPD. In de Kaasstad is een op de drie opgepakte arrestanten van Marokkaanse afkomst.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 24-02-2011
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten