zaterdag 19 februari 2011

Telefoonzwendel loverboys Kassa

Het is voor Loverboys en andere criminelen nog steeds kinderlijk eenvoudig om in telefoonwinkels dure GSM’s te krijgen door een slachtoffer onder druk te zetten. Dat blijkt uit een reportage van het consumentenprogramma Kassa die vanavond wordt uitgezonden. Kassa legde met verborgen camera vast hoe klakkeloos winkelpersoneel met zeer verdachte en intimiderende klanten omgaat.
 
De oplichtingpraktijken met dure mobiele telefoons nemen volgens bronnen binnen de telecombrache steeds grotere vormen aan. De truuk is simpel: een zware jongen zet een jong meisje in om in de winkel een duur abonnement met gratis toestel te nemen. Eenmaal buiten wordt het toestel door de crimineel meegenomen, en zit het slachtoffer met een duur abonnement dat nog twee jaar lang betaald moet worden.


 
Ondanks trainingen die de telefoonwinkels aan medewerkers geven om dit soort situaties te voorkomen, lijkt er weinig te veranderen. Kassa stuurde twee acteurs op pad die de bekende loverboy-situatie naspeelden: een schuchtere 18-jarige vrouw, met een dominante vriend die steeds aandrong op het afsluiten van peperdure abonnementen en toestellen, op naam van de vrouw. Ondanks de intimiderende houding van de man, en vertwijfeling bij de vrouw bleken van alle bezochte telefoonwinkels slechts twee het duo de deur te wijzen. De andere vijf winkels maakten zonder slag of stoot het contract rond. In Kassa vanavond de complete reportage en reacties van ondermeer Vodafone en T-Mobile.
 
Bron: De Telegraaf d.d. 19-02-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten