dinsdag 18 januari 2011

4-jarig jongetje knalt met auto van opa tegen boom

In het Zwitserse Kaltbrunn zal een Kosovaars jongetje dat maandag vier jaar oud werd zijn verjaardag niet snel vergeten. En zijn vader allicht nog minder.
 
Deugniet Lyonel Dodaj was er met de autosleutels vandoor gegaan en was achter het stuur van de Ford van grootvader gekropen. Die wagen stond op de parking bij zijn ouders. Hij slaagde erin de motor te starten en uit de parkeerplaats weg te rijden. Tweehonderd meter verder was het uit met de pret en knalde de jonge chauffeur tegen een boom. Hij kwam er met de schrik vanaf. Hoe het kleine feestvarken de manuele versnellingsbak heeft kunnen bedienen, is voorlopig nog een raadsel.


Ondeugende lach
"Ik wou gewoon mijn verjaardagstaart niet missen", zou de knaap tegen zijn vader gezegd hebben na het ongeval. Volgens papa Kreshman haalde zijn zoon inspiratie bij het tv-programma 'Die dümmsten Autofahrer der Welt'. "Dan begint Lyonel altijd ondeugend te lachen", vertelt Kreshman. "Om aan de sleutel te geraken, moet hij wel twee stoelen op elkaar gezet hebben. Lyonel heeft me verteld dat hij vervolgens afwisselend op de pedalen geduwd heeft en hij dan weer in de voorruit gekeken heeft."

Onder bed
Een toevallige voorbijganger bracht de brokkenpiloot weer naar huis. Niet veel later bracht de politie een bezoekje ten huize Dodaj. "Toen Lyonel de agenten zag, verstopte hij zich vlug onder zijn bed", lacht Kreshman. "Ach, ik ben al blij dat er niemand gewond is geraakt."
 
Bron: Het Laatste Nieuws d.d. 18-01-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten