donderdag 6 januari 2011

Belastinginspecteurs naar de Wallen

Amsterdamse prostituees kunnen binnenkort bezoek verwachten van een belastinginspecteur. Die komt de boeken controleren.
 
Met de actie van de Belastingdienst komt een einde aan de belastingvrijstelling voor hoertjes in Amsterdam. Tot nu toe liet de Belastingdienst de vrouwen altijd met rust, omdat ze slachtoffer zouden zijn van mensenhandel en al uitgebuit werden door pooiers. Maar als ze straks hun geld aan de Staat moeten afstaan dan is de Staat zelf de grootste pooier!

Maar sinds 1 januari zijn de Amsterdamse prostituees gewoon verplicht om inkomstenbelasting te betalen. Met de bezoeken van de inspecteurs hoopt de Belastingdienst meer inzicht te krijgen in het geld dat omgaat in de prostitutiebranche. "We willen kijken wie in de raamprostitutie zitten, wat voor werk ze precies doen (net alsof de Belastingdienst dat nú nog niet weet) en hoeveel ze verdienen", zegt een woordvoerster tegen Het Parool.

Over de belastingplicht blijft nog veel onduidelijk. Misschien kunnen de sekswerksters straks hun exorbitante kamerhuur van de belasting aftrekken of moeten ze hun klanten een bonnetje verstrekken met de btw en aftrekbare zakelijke kosten.
 
Nu maar hopen dat de heren belastinginspecteurs "werk" en "privé" gescheiden kunnen houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten