woensdag 5 januari 2011

Veel bloed in woning Dirk Kiers uit Wildervank

Het huis van de 41-jarige Dirk Kiers die maandagavond dood in zijn woning aan de Sportterreinstraat in Wildervank is aangetroffen, lag vol met bloed. Er werden ondermeer sporen aangetroffen op de muren en de achterdeur.
 
Eén van de honden van Kiers zat bovenop het lichaam van de eenzame man, dat half onder een tafel in de woonkamer lag. Een Team Grootschalige Opsporing van twintig rechercheurs onderzoekt de dood van de Wildervanker.
 
Hoe lang Kiers dood in zijn woning heeft gelegen, is nog onduidelijk. Een buurtbewoner heeft hem op oudejaarsdag nog gesproken. Toen de twee honden van de man aanhoudend blaften, namen de buren maandag poolshoogte. Die zagen dat Kiers dood in zijn woning lag en alarmeerden de politie.
 
De technische recherche heeft onder andere foto's gemaakt van bloed dat is aangetroffen op de muren en op de achterdeur. Een speurhond werd gistermiddag in en om het huis ingezet voor sporenonderzoek.
 
De politie heeft ondertussen verscheidene mensen gesproken uit de omgeving van Kiers, op wiens lichaam sectie wordt verricht.
 
De Wildervanker stond onder andere onder begeleiding van Thuiszorg omdat hij niet in staat was voor zichzelf te zorgen. Kiers runde sinds kort een ijskraampje en was fervent liefhebber van miniatuurtrucks. In zijn woning stonden zeker dertig van dergelijke vrachtautootjes die per stuk gauw 100 tot 200 euro kosten.
 
Het motief voor de mogelijke moord is onduidelijk. Kiers had weinig geld en leefde van een uitkering. Ook hield hij zich, voor zover bekend, niet bezig met criminele activiteiten en had geen hooglopende conflicten met anderen. De politie heeft in de zaak-Kiers nog geen verdachten aangehouden.
 
Bron: Dagblad van het Noorden d.d. 05-01-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten