dinsdag 25 januari 2011

Derde verdachte achtervolging Veendam opgepakt

Met de aanhouding van een derde verdachte, een 17-jarige jongeman uit Den Dolder, heeft de politie het onderzoek van een achtervolging nabij Veendam afgerond. De tiener is de derde persoon die wordt aangehouden naar aanleiding van een heftige achtervolging op vrijdagavond 26 november 2010.
 
Aanleiding
Op vrijdagavond 26 november 2010 vond de wilde achtervolging door Veendam en omgeving plaats. Tijdens de achtervolging reed de automobilist tot twee keer toe in op agenten. Als reactie daarop waren agenten genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken. Het incident ontstond nadat bij een controle bleek dat een automobilist met gestolen kentekenplaten reed. De politie kon twee dagen later in een woning in Muntendam een 21-jarige man uit Veendam en een 21-jarige vrouw uit Annen aanhouden.

 


Onderzoek voortgezet

Omdat er sprake was van een derde inzittende zette de politie het onderzoek voort. Vorige week werd de 17-jarige verdachte aangehouden. Tijdens verhoor legde hij een verklaring af over de gebeurtenissen tijdens achtervolging. Tevens bekende de 17-jarige een groot aantal andere misdrijven. Zo bekende hij een geval diefstal van een mobiele telefoon (Veendam), diefstal met geweld van een spelcomputer (Haren), het tanken zonder te betalen (Zuidlaren), winkeldiefstallen (Veendam) en twee pogingen van gewelddadige beroving (Veendam).

 

Motief

De verdachte gaf aan dat geldgebrek het motief was voor de hem gepleegde misdrijven. Hij heeft een uitgebreid dossier bij politie en justitie. De 21- en 17-jarige mannen zitten nog vast. De 21-jarige vrouw is in afwachting van haar rechtszaak naar huis gestuurd.

 

Beslissing

De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.


Klik hier voor eerdere berichtgeving over deze zaak.
 
Bron: 112Groningen.nl
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten