zaterdag 22 januari 2011

Geen Stijl achterhaalt geheim nummer Wilders

De website GeenStijl heeft het 06-nummer van Geert Wilders achterhaald. De redactie heeft een valse e-mailaccount aangemaakt op naam van PVV-Kamerlid Roland van Vliet. Vanaf dat mailadres werd een aantal andere PVV-Kamerleden gemaild met de vraag of de desbetreffende parlementariër het telefoonnummer van fractieleider Wilders kon geven "omdat ik alle nummers die op mijn simcard stonden ben kwijtgeraakt".


Volgens GeenStijl reageerde Ino van den Besselaar, die onlangs de zetel van het afgetreden Kamerlid James Sharpe innam, binnen 7 minuten. De website heeft de correspondentie vrijdag gepubliceerd, maar het nummer zelf onleesbaar gemaakt.

Wilders noemt de actie vrijdagavond desgevraagd "vreselijk onhandig en knullig. Gelukkig is het nummer geblurred, maar ongetwijfeld komt het vroeg of laat naar buiten en dan kan ik tien telefonistes of een nieuw nummer nemen. Daar zit ik niet op te wachten."

Een woordvoerder van Geen Stijl stelt in een reactie "dat we met deze actie alleen maar hebben willen aantonen hoe ontzettend gemakkelijk het is om zo'n beschermd nummer te achterhalen. Je stuurt een mailtje vanaf een fake account en kan elke gewenste informatie loskrijgen, omdat mensen denken dat het wel zal kloppen. En zo werkt het echt niet alleen in de PVV-fractie."

De website beklemtoont niet van plan te zijn het nummer van Wilders daadwerkelijk te gaan publiceren.
 
Bron: Drimble.nl d.d. 21-01-2011






Geen opmerkingen:

Een reactie posten